مطلب پیش رو از فصل هشتم کتاب 'راهنمای روزنامهنگاری درجهان سوم' انتخاب شده است. این کتاب را آلبرت ال هستر و وای لان جی تو نوشته اند که در سال 2007 توسط حسن عبدالکریم در عراق به زبان کردی برگردانده شده است.
اشاره: مطلب پیش رو از فصل هشتم کتاب 'راهنمای روزنامهنگاری درجهان سوم' انتخاب شده است. این کتاب را آلبرت ال هستر و وای لان جی تو نوشته اند که در سال 2007 توسط حسن عبدالکریم در عراق به زبان کردی برگردانده شده است. مقاله حاضر نیز یکی از مجموعه هفده مقاله کتاب فوق است و توسط ال هستر(Albert L. Hester) به نگارش درآمده است. وی در سال 1879در آمریکا به دنیا آمد، سال 1975 در دانشگاه داکوتای جنوبی و سال 1987 در دانشگاه جورجیا استاد ارتباطات بین الملل بوده است. ارتباطات و توسعه، آموزش روزنامهنگاران و مشکلات آنان در جهان سوم از جمله مقالات و حوزه های علاقهمندی ال هستر است.
***
روزنامهنگاری تحقیقی، سخت ترین نوع روزنامهنگاری است که عده ای آن را نوعی مبارزه، پلیس مخفی و حتی سگ نگهبان میدانندکه مدام باید به دنبال خرابکارن، تبهکاران، متهمان، گناهکاران، مفسدان و خطاکاران باشد، اما آیا واقعا تعریف روزنامهنگاری تحقیقی این است. با وجود اینکه دراین نظرات فوق بخشی از تعریف گزارش تحقیقی نهفته است اما متاسفانه بیشتر روزنامهنگاران جهان سوم، دغدغه این نوع روزنامهنگاری را ندارند و فقط به دنبال پوشش رویدادهایی چون افتتاحیه ها، جلسات و سمینارها هستند. به نظر میرسد روزنامهنگاری تحقیقی نوعی روزنامهنگاری عمقی است که درجهان سوم، ویژگیهای زیر را دارد:
منبع: ال هستر ،آلبرت و جی تو، وای لان. را به ری روژنامه نووس له جیهانی سیهه مدا، ترجمه ازعربی؛ حسن عبدالکریم، عراق هولیر، انتشارات مکریانی، چاپ اول 2007،268صفحه، صص 126-113
ترجمه: ابراهیم محمدحسینی